Frika nga koronavirusi, për herë të parë në histori anulohet festivali SXSW

Desk
By Desk March 7, 2020 22:51

Frika nga koronavirusi, për herë të parë në histori anulohet festivali SXSW

Për herë të parë në historinë e Festivalit ‘SXSW ‘, të gjitha ngjarjet janë anuluar për shkak të koronavirusit.

Organizatorët e festivalit thonë se ishte qyteti i Austin ai që bëri thirrjen përfundimtare për të anuluar ngjarjet e javës tjetër, edhe pse zyra e Shëndetit Publik në Austin tha vetëm disa ditë më parë se “nuk ka asnjë provë që mbyllja e SXSW ose ndonjë mbledhje tjetër do ta bëjë komunitetin më të sigurt “, transmeton Indeksonline.

Gjatë javës së kaluar, disa kompani filluan të tërhiqeshin nga festivali dhe talentët gjithashtu filloi të hiqnin dorë nga paraqitjet. Festivali duhej të zhvillohej nga 13 mars deri më 22 mars.

“Kjo situatë evoluoi me shpejtësi, dhe ne e nderojmë dhe respektojmë vendimin e qytetit të Austin. Ne jemi të përkushtuar të bëjmë pjesën tonë për të ndihmuar në mbrojtjen e stafit, të pranishmëve dhe të tjerë Austinites”, thuhet në deklaratën e festivalit. 

“Ne po eksplorojmë opsione për të rregulluar ngjarjen dhe jemi duke punuar për të siguruar një përvojë virtuale SXSW në internet sa më shpejt të jetë e mundur për pjesëmarrësit e vitit 2020, duke filluar me SXSW EDU.”

Vlen të përmendet se deklarata zyrtare nga ekipi i SXSW nuk e përmend fare Koronavirus-in, megjithëse është e qartë që kjo është arsyeja e anulimit.

Desk
By Desk March 7, 2020 22:51