Fshati holandez ku lëvizet vetëm me barkë

Fshati holandez ku lëvizet vetëm me barkë

Harrojeni Venecian. Në Holandë ekziston një fshat i paqtë që duket si një vend që ka dalë nga përrallat dhe ku nuk hyjnë në punë makinat si mjete transporti.

Giethoorn nuk ka rrugë dhe nga shtëpia në shtëpi mund të shkohet vetëm me barkë ose duke kaluar nëpër 176 urat e tij të drunjta.

Ky fshat i mrekullueshëm ka vetëm 2600 banorë dhe ata argëtohen shumë në dimër (atëherë kur uji ngrin) duke bërë patinazh në akull.

Ky fshat tërheq vit për vit shumë vizitorë dhe quhet si Venecia e Holandës.

1463053299_fshati3 1463053479_fshati8

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka Maj 12, 2016 15:15

REKLAMA