Fushata kundër përdorimit të antibiotikëve me pasoja katastrofike

Fushata kundër përdorimit të antibiotikëve me pasoja katastrofike

Lufta ndaj super-baktereve po vë njerëzit e moshuar në rrezik të vdekjes nga sepsa, kanë paralajmëruar ekspertët.

Mjekët janë nën presion të lartë për të zvogëluar numrin e antibiotikëve që japin, në një orvatje për të ndaluar infeksionet të rezistojnë ndaj trajtimit.

NHS në Britani ofron pagesa shtesë të bordeve lokale të shëndetit nëse ulin normat e tyre të recetave dhe mjekët janë nën presionin për të dhënë ilaçe për më pak pacientë.

Një studim i botuar në British Medical Journal sugjeron se ky presion mund t’i vë njerëzit në rrezik.

Ai zbulon se personave të moshuar rregullisht u mohohen antibiotikët për infeksione, duke rritur mundësinë e tyre për t’u prekur nga sepsa për tetëfish dhe dyfishimin e rrezikut të vdekjes.

Studimi përmban njohjen më të madhe deri tani se fushata kundër përdorimit të tepruar të antibiotikëve mund të ketë pasoja katastrofike të paqëllimshme.

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka 28 Shkurt, 2019 22:50

© FLAKA.COM.MK - Derisa keni vendosur të merrni përmbajtje nga kjo faqe, në tërësi pajtoheni me kushtet e përdorimit.