Fushatë parazgjedhore politike

Desk
By Desk March 2, 2020 21:10

Fushatë parazgjedhore politike

Deri në fund të javës, radhitja e listave të kandidatëve dhe emrat e kandidatëve të koalicionit të udhëhequr nga LSDM dhe Besa për zgjedhjet e ardhshme parlamentare do të dihen dhe do të shpallen në kongresin e 9 marsit të hënën, për të cilin lideri i LSDM-së njoftoi Zoev. Këto ditë ai ai do të bëj të ditur nëse do të jetë bartës liste te Njësia Zgjedhore 4, përcjell FLAKA.

Dhe sot sqaroi se analiza brenda partive me të gjithë partnerët e koalicionit vazhdon ende dhe është përfshirë një komision që do të zgjedhë kandidatët më të mirë.

Ndërkohë, ka bisedime për një koalicion parazgjedhor me disa nga partitë më të vogla jo parlamentare. Lidhja Demokratike, i cili kohët e fundit promovoi programin e tyre zgjedhor, thotë se bisedimet me LSDM-në mbi koalicionin zgjedhor janë duke vazhduar, por do të kenë informacione zyrtare mbi rezultatin e bisedimeve në ditët e ardhshme.

Me paralajmërim për pjesëmarrje në zgjedhje edhe Lëvizja për qytetarë të lirë dhe Unioni demokratik i qytetarëve të cilët u bë të njohur me luftën kundër përmbaruesve dhe informojnë se do të dalin me programin etyre.

Partia kryesore e opozitare VMRO-DPMNE nuk ka zbuluar ende detaje për koalicionet e mundshme dhe listat e kandidatëve, përveç që ata tashmë kanë njoftuar se do të respektojnë barazinë gjinore të përcaktuar me ligj, por informacionet dhe emrat zyrtarë pritet së shpejti.

BDI mbetet në qendrim se do të garon e vetme në zgjedhje, dhe ata ende janë në përpilim të emrave që do të jenë në listat, por thonë se do të ofrojnë zgjidhjen më të mirë.

Koalicionin e LSDM-së dhe Besa e definojnë atë si një defektorizim të votës shqiptare. Sela dhe Gashi, të cilët tashmë kanë zyrtarizuar koalicionin e tyre parazgjedhor, kanë një mendim të ngjashëm dhe besojnë se votuesit shqiptarë duhet të votojnë për partitë në bllokun shqiptar. Thaçi vazhdon të thotë se nuk koalicionin me Zaev ose Mickovskin. FLAKA

Desk
By Desk March 2, 2020 21:10