Geer: Të përshpejtohet procesi i reformave

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 26 Maj, 2023 19:15

Geer: Të përshpejtohet procesi i reformave

Procesi i reformave dhe zbatimi i tyre nuk është aq i shpejtë sa dëshiron BE-ja, vlerëson ambasadori evropian, David Geer. Sipas tij, sa i përket amendamenteve kushtetuese, gjëja e parë që duhet bërë është demistifikimi i gjithë këtij procesi. Vetëm duke ecur përpara, vendi juaj nuk e humb identitetin, nuk e humb gjuhën dhe as historinë e tij, thotë Geer.

“Të gjitha propozimet që do të dalin nga Grupi i punës për Ndryshimet Kushtetuese duhet të shqyrtohen dhe në fakt, të bëhen, të shpjegohet në mënyrë eksplicite se çfarë nënkuptohet në vetë Kushtetutën, në mënyrë që personat që vetë-identifikohen si bullgarë të mund të përfshihen. Kushtetuta. Në fakt, vetëm duke ecur përpara, vendi juaj nuk e humb identitetin, nuk e humb gjuhën dhe as historinë. Përvoja e atyre vendeve që iu bashkuan Unionit është pikërisht e kundërta. Ndërsa, vendi përparon në rrugën e tij drejt BE-së, në fakt, ndërsa forcohet si vend, identiteti dhe gjuha e vendit brenda Bashkimit Evropian forcohen.”, – deklaroi ambasadori evropian, David Geer.

Euroambasadori Geer thotë se procesi i reformave kërkon që të gjitha partitë politike të ulen dhe të bien dakord se është prioritet kryesor që vendi të anëtarësohet sa më shpejt që të jetë e mundur në BE. Sipas ambasadorit evropian, Maqedonia e Veriut ka një mundësi të madhe dhe nuk duhet humbur.

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 26 Maj, 2023 19:15