Georgiev: ASH në qeveri është luks për BDI-në, pa VMRO-në nuk do të ketë ndryshime kushtetuese

Redaksia
By Redaksia 24 Nëntor, 2022 20:40

Georgiev: ASH në qeveri është luks për BDI-në, pa VMRO-në nuk do të ketë ndryshime kushtetuese

Hyrja e Aleancës për Shqiptarët në qeveri është një sukses i plotë për BDI-në, sepse largon një parti të rëndësishme opozitare nga arena politike, është mendimi i politologut Gordan Georgiev, të cilin e ka shprehur në të “Win-Win” në televizionin Telma, përcjell FLAKA.

“Ju e vendosni si një partnere të vogël në qeveri dhe praktikisht ia prishni identitetin, gjë që është problem, sidomos kur jeni në pushtet për një kohë të gjatë dhe keni një opozitë që pretendon se ju zëvendëson. Kemi një situatë absurde në të cilën partia, e cila është e vetmja sot, ishte në listat e këshillit me LSDM-në në zgjedhjet e fundit, dhe BDI-ja me siguri këtu do ta bëjë fjalën. Aleanca do të shënojë në një afat të shkurtër. Ata do të shkojnë me sloganin “Për Maqedoninë evropiane” etj”, thotë Georgiev.

Sipas tij, tentimi për mbledhjen e një numri të mjaftueshëm deputetësh për ndryshimet kushtetuese dhe ky lloj provokimi ndaj VMRO-DPMNE-së, në kuptimin “ja ku jemi 72, 73, 74, 75, na duhen edhe pesë”. Vajtimet e vazhdueshme në publik se “do t’i gjejmë, ka deputetë pro-evropianë në VMRO-DPMNE”, nuk do ta kryejë punën.

“Teza ime është se pa të gjithë VMRO-DPMNE-në nuk do të mund të bëjmë ndryshimet kushtetuese. Dhe jo vetëm që nuk mund t’i bëjmë, por as nuk duhet t’i bëjmë”, theksoi Georgiev. FLAKA

Redaksia
By Redaksia 24 Nëntor, 2022 20:40