Gjatë vikendit do të funksionohet vetëm me shërbim online, për dalje vetëm me leje policie

Gjatë vikendit do të funksionohet vetëm me shërbim online, për dalje vetëm me leje policie

Të gjitha komunat kanë ngritur tashmë shtabe krizash, përkatësisht shtabe të mbrojtjes dhe shpëtimit, i cili duhet të ndihmojë qytetarët gjatë ndalesës tre-ditore gjatë fundjavës, por edhe në orën e zgjatur të policisë, e cila fillon në orën 16:00. Shumë e komunave që nuk kanë pasur shtabe krize deri më tani kanë kërkuar këshilla nga Drejtoria për Mbrojtje dhe Shpëtim për të sqaruar përgjegjësitë e tyre dhe si të funksionojnë, përcjell FLAKA.

Shtabet komunale të krizave tashmë kanë filluar të kërkojnë operatorë, d.m.th. tregje dhe farmaci që do të funksionojnë përmes porosive online dhe do të dërgojnë produkte për ata që kërkojnë të blejnë. Pasi të regjistrohen tregjet dhe farmacitë, shtabi komunal i krizave duhet të njoftojë policinë lokale për kompanitë që do të dorëzojnë porositë.

Ekziston një kërkesë e re elektronike për leje për lëvizje në shtetrrethim dhe të gjithë me prova do të duhet të bindin se kanë nevojë për një leje të tillë, tha sot Ministri Damjan Mançevski. Mund të përdoret gjithashtu nga njerëz që ndihmojnë prindërit ose miqtë e sëmurë.

Nëse ka një nevojë urgjente shëndetësore, njerëzit do të jenë në gjendje të telefonojnë në numrin e policisë 192, por ata menjëherë mund të shkojnë te mjeku, dhe policia do t’i regjistrojë ata, tha Slavjanka Petrovska, Zëvendës Ministre e Brendshme.

Masat e reja të miratuara sot përfshijnë edhe personat me aftësi të kufizuara, d.m.th. ata do të kenë të drejtë të largohen me shoqërim gjatë orarit të policisë në fundjavë midis orës 11 dhe 13. Në ditët normale, personave me aftësi të kufizuara u lejohet të ecin nga ora 19:00 deri në orën 20:00.

Rregulla dhe përjashtime speciale janë futur për fermerët. Ata që kanë detyrime mbi tokën bujqësore dhe në fermat, të cilat ndodhen në zonën e vendit ku ata jetojnë, mund të lëvizin gjatë orarit të policisë – ekskluzivisht me qëllim të kryerjes së veprimtarive të punës pa marrë leje lëvizjeje, njoftoi Ministria e bujqësia. Sidoqoftë, ata që kanë pronat bujqësore dhe fermat e tyre janë jashtë vendbanimit dhe duhet të udhëtojnë në një fshat tjetër ose vendbanim, janë të detyruar të marrin një leje lëvizjeje nga Ministria kompetente e Shoqërisë së Informacionit.

Kjo nuk vlen për fermerët mbi moshën 67 vjeç, dhe ata mund të sugjerojnë që të afërmit e tyre të shkojnë në objektet e blegtorisë dhe fushat që duhen kultivuar. Paraprakisht duhet të marrë një leje lëvizjeje. Lejet për lëvizje do të lëshohen vetëm për një anëtar të ekonomisë bujqësore dhe ekskluzivisht për fermerët e regjistruar në regjistrin e Ministrisë së Bujqësisë. FLAKA

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka 8 Prill, 2020 21:41

© FLAKA.COM.MK - Derisa keni vendosur të merrni përmbajtje nga kjo faqe, në tërësi pajtoheni me kushtet e përdorimit.