Gjinekologët amë ankohen se Ministria e Shëndetësisë u ka dërguar pajisje të pamjaftueshme mbrojtëse

Gjinekologët amë ankohen se Ministria e Shëndetësisë u ka dërguar pajisje të pamjaftueshme mbrojtëse

Gjinekologët ankohen për dhurim të pamjaftueshëm të pajisjeve mbrojtëse dhe kërkojnë një dokument nga Ministria e Shëndetësisë, si të merren me nënat, pushimi i lehonisë së të cilit skadon, përcjell FLAKA.

Ministria e Shëndetësisë na dërgoi pajisje të pamjaftueshme mbrojtëse, dy maska ​​për secilin, përgjigjën disa anëtarë të Shoqatës së Gjinekologëve. Sipas kryetarit të Shoqatës, Filipovski, megjithëse ata ishin të detyruar të dërgonin përgjigje në pyetësorë në Ministri deri në 28 Mars në mesditë, disa prej anëtarëve të tyre morën dje një minimum minimal, të cilin Shoqata pret që të rritet në periudhën tjetër.

Ndërsa prisnin pajisje shtesë mbrojtëse, Shoqata organizoi dhe me paratë nga tarifa e anëtarësisë së tyre dhe ka siguruar 150 pako me pajisje mbrojtëse për të gjitha institucionet private të kujdesit shëndetësor dhe për të gjithë gjinekologjinë amë, të cilat nga e Mërkura do të shpërndahen falas në të gjithë vendin.

Shoqata pret që Ministria e Shëndetësisë të informojë sa më shpejt në një dokument zyrtar se si të merren me nënat që ishin në pushim të lehonisë dhe nëse duhet ta vazhdojnë atë deri në fund të gjendjes së jashtëzakonshme, sepse, siç thotë Filipovski, tani ata vetëm dëgjuan thirrjet nga pacientët e tyre.

“Do ditë hasim në thirrje telefonike nga pacientët, lehonia e të cilëve përfundon gjatë kësaj periudhe. Nëse ky është rasti, siç na tregojnë pacientët, me deklaratën e Ministrit, pushimi i lehonisë do të vazhdojë deri në fund të gjendjes së jashtëzakonshme. Sidoqoftë, nëse ky është rasti, atëherë duhet të marrim një dokument zyrtar për të zbuluar se si të sillemi në një situatë të tillë. Për shkak se jemi në dyshim, ne nuk dimë se çfarë të bëjmë tani. Nëse vazhdojmë pushimin e sëmurë, a do t’u përcillet punëdhënësve me një njoftim nga Ministria, ose si do të bëhet. Sidoqoftë, duhet të kemi një dokument zyrtar”, thotë Dushko Filipovski – kryetar i Shoqatës së Gjinekologëve amë. FLAKA

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka 4 Prill, 2020 21:37

© FLAKA.COM.MK - Derisa keni vendosur të merrni përmbajtje nga kjo faqe, në tërësi pajtoheni me kushtet e përdorimit.