Gjykata Supreme gjashtë muaj mendohet ta dërgojë ose jo Jankullovskën pas grilave

Desk
By Desk December 14, 2019 22:00

Gjykata Supreme gjashtë muaj mendohet ta dërgojë ose jo Jankullovskën pas grilave

Saktësisht gjashtë muaj më parë, ish-ministrja Gordana Jakulloska u shpëtua nga burgu, sepse përkundër një vendimi të shkallës së parë që ajo duhet të vuante 4 vjet pas hekurave, Gjykata Supreme shtyu dënimin. Një vendim i tillë u mor pasi Jankulloska paraqiti një kërkesë për rishikim të jashtëzakonshëm të aktgjykimit, d.m.th. Gjykata Supreme vendosi që ajo të mos shkonte pas grilave derisa të merrnin një vendim i ri, përcjell FLAKA.

“Fokus” i ka kërkuar Gjykatës Supreme një përgjigje nëse ishte vendosur me kërkesën e Jankulloska, dhe nga atje thonë se vendimi nuk ishte marrë akoma. Kjo gjykatë mund të konfirmojë vendimin me të cilin ish-ministrja do të dërgohej menjëherë në burg, mund të rrëzonte aktgjykimin dhe të kthejë çështjen që nga fillimi.

Në këtë mënyrë shpëtoi, ish-kryeministri Vllado Buçkovski. Ai ishte për të hyrë në burg në vitin 2014 për të vuajtur dënimin me dy vjet burg për çështjen “Pjesë të tankeve”, por Gjykata Supreme e ka vonuar dënimin e tij deri në vitin 2016, kur e ktheu çështjen që nga fillimi, e vepra penale për të cilën ndiqeshte, para do kohe u vjetërsua dhe ai mbeti i lirë.

Jankullovska u dënua me burg gjashtë vjet dhe Apel e uli dënimin e saj në 4 vjet. Ajo u procedua nga PSP për 580,000 eurot për Mercedesin luksoz. Ish-kryeministri Nikolla Gruevski u dënua gjithashtu për të njëjtën blerje, por ai iku në momentin kur duhej të shkonte në burg. FLAKA

BURIMI: FOKUS MK

Desk
By Desk December 14, 2019 22:00