Gjysma e qytetarëve i kanë dhuruar paratë e kthyera nga “TVSH-ja Ime” – Shteti deri më tani ka grumbulluar 100 mijë euro

Desk
By Desk May 4, 2020 23:15

Gjysma e qytetarëve i kanë dhuruar paratë e kthyera nga “TVSH-ja Ime” – Shteti deri më tani ka grumbulluar 100 mijë euro

Sipas gjetjeve dhe matematikës së tyre, qytetarët mund t’i dhurojnë paratë e mbledhura përmes “TVSH-ja Ime” nga skanimi i llogarive fiskale, përcjell FLAKA.

Numrat janë pothuajse identikë, që do të thotë se pak më shumë se gjysma kanë vendosur të mbajnë paratë, dhe të tjerët kanë vendosur t’i dhurojnë shtetit për të luftuar virusin korona.

Siç është raportoi Tv Sitel, sipas të dhënave të DAP që nga 30 Prilli i këtij viti, nga të gjithë ata që vendosën të dhurojnë paratë nga kthimi i TVSH-së, u mblodhën afro 100 mijë euro dhurime.

Në këtë mënyrë, 5,539 qytetarë vendosën t’i dhurojnë paratë, dhe 5.874 i kanë mabjtur ato.

Ndërkohë, numri i atyre që dhurojnë para nga llogaritë e skanuara të aplikacionit tim TVSH ka arritur në mbi 6,000.

Një javë më parë, DAP përditësoi aplikacionin TVSH-ja Ime me dy mundësi të tjera për qytetarët. Unë dhuroj rimbursimin e TVSH-së për ata që duan të dhurojnë fondet, dhe Jo faleminderit, për ata që vendosin të mos i dhurojnë paratë.

Fondet nga TVSH-ja Ime mund të dhurohen deri më 5 maj. DAP informon se pagesa e parave nga kthimi për tremujorin e parë do të fillojë në 4 ditë. FLAKA

Desk
By Desk May 4, 2020 23:15