“Gllasen Tekstilec”: Vendimi i Qeverisë është i nxituar dhe i pazbatueshëm

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka 15 Shtator, 2020 21:40

“Gllasen Tekstilec”: Vendimi i Qeverisë është i nxituar dhe i pazbatueshëm

Vendimi i qeverisë me të cilin të sëmurët kronikë, gratë shtatzëna, nënat me leje të zgjatur të lindjes dhe prindërit e fëmijëve deri në 10 vjeç kthehen në punë nga 23 i këtij muaji dhe viti shkollor fillon më 1 tetor, është i nxituar dhe i paqëndrueshëm, sipas “Gllasen Tekstilec” . Nga atje ata thonë se 6 ditë nuk janë të mjaftueshme që këto kategori qytetarësh të kenë kohë për t’u përshtatur me dekretet e djeshme të qeverisë, përcjell FLAKA.

“Tani kemi nevojë për nënat, atyre që u është thënë se pushimi i zgjatur i lehonisë do të zgjasë deri më 31.12, deri në fund të vitit, do të thotë që ata duhet të kthehen në punë. Prindërit e fëmijëve që do të jenë në shkollë me prani fizike, domethënë klasa e parë, e dytë dhe e tretë, klasat e të cilëve do të jenë deri në orën 10.30 ose 11.00, të cilët më pas do të kujdesen për ata fëmijë, nuk kanë përgjigje askund. Qëndrimi ditor, siç jam informuar, nuk ekziston dhe ata nuk planifikojnë ta kenë”, tha Kristina Ampeva, “Gllasen Tekstilec” – Shtip.

Punëtorët duan të kthehen në vendet e tyre të punës në sektorin real, por vetëm nëse kushtet janë të përshtatshme.

“Ne nuk kemi një popull dembel. Prindërit dhe të gjithë ata që ishin të mbuluar me masa të përkohshme në periudhën e kaluar ishin subjekt i pushimit nga puna, me paga prej 4000, 5000, 6000, 7000 denarë. Kështu që të gjithë dëshirojnë të kthehen në punë, por jo në këto kushte”, shtoi Ampeva.

Është një qeveri e re e vjetër që nga marsi deri më tani ka pasur kohë të mjaftueshme për të hartuar dhe miratuar masa dhe protokolle, shton Ampeva, dhe përbërja e re nuk ka treguar ndonjë interes në përfshirjen e organizatave të shoqërisë civile në zhvillimet dhe vendimet aktuale. FLAKA

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka 15 Shtator, 2020 21:40