Google ua mundëson të kërkoni që t’i fshijë imazhet e të miturve

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 1 Nëntor, 2021 23:29

Google ua mundëson të kërkoni që t’i fshijë imazhet e të miturve

Google ka vendosur një politikë të re që do t’i lejojë të miturit ose kujdestarët e tyre të kërkojnë që imazhet e tyre të hiqen nga rezultatet e kërkimit të kompanisë, duke thënë se “fëmijët dhe adoleshentët duhet të lundrojnë disa sfida unike në internet, veçanërisht kur një fotografi e tyre është papritur e disponueshme në Internet”.

Politika vijon me njoftimin e Google në muajin gusht se do të ndërmerrte një sërë hapash që synojnë të mbrojnë privatësinë e të miturve dhe mirëqenien e tyre mendore, duke u dhënë atyre më shumë kontroll mbi mënyrën se si ata shfaqen në internet, shkruan npr.

Google thotë se procesi për nxjerrjen e imazhit të një të mituri nga rezultatet e kërkimit fillon me plotësimin e një formulari që kërkon URL-në e imazhit të synuar.

Formulari kërkon gjithashtu URL-në e faqes së kërkimit në Google të përdorur për të gjetur imazhin dhe termat e kërkimit që janë përdorur.

Kompania më pas do të vlerësojë kërkesën për heqje.

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 1 Nëntor, 2021 23:29

28
Nën
Çmimi i benzinave ulet për 2 denarë, ndërsa i naftës për 1,5 denarë, përcjell TV21....
28
Nën
Kryetari i Kuvendit, Talat Xhaferi sot në emrin e tij dhe në emër të deputetëve...
28
Nën
Zëvendëskryeministri i parë, Artan Grubi ka lëshuar urimin e tij për 28 néntorë. Në urimin...
28
Nën
Kryetari i Bashkimit Demokratik për Integrim, Ali Ahmeti ka lëshuar urim me rastin e Ditës...