Gratë e këtij vendi janë banorët më jetëgjatë të planetit, zbuloni pse

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 8 Nëntor, 2021 23:49

Gratë e këtij vendi janë banorët më jetëgjatë të planetit, zbuloni pse

Një gazetë kineze publikoi një surprizë në lidhje me jetëgjatësinë mesatare të banorëve të Hong Kongut, pasi pritej që jetëgjatësia mesatare e këtij populli do të ishte më e madhe se jetëgjatësia mesatare e njerëzve kudo tjetër në botë.

Përveç kësaj, “South China Morning Post” shpjegoi arsyet, duke thënë se “ka shumë faktorë që kontribuojnë në rritjen e jetëgjatësisë së njerëzve në Hong Kong, veçanërisht rimëkëmbja ekonomike dhe mirëqenia shoqërore”.

Ajo shtoi se statistikat e Bankës Botërore tregojnë se mosha mesatare e burrave në Hong Kong është 82 vjeç, ndërsa mosha mesatare e grave është 88 vjeç.

Ajo gjithashtu theksoi se kjo normë është më e larta krahasuar me vendet e tjera si Japonia, Singapori dhe Italia.

Ajo vuri në dukje kontributin e mirëqenies ekonomike në ofrimin e shërbimeve bazë sociale me cilësi të lartë, veçanërisht të kujdesit shëndetësor të disponueshëm në nivele të larta për të gjithë.

Përveç kësaj, sipas gazetës, banorët e Hong Kongut ndjekin stile jetese të shëndetshme që përfshijnë ushtrimin e përhershëm, veçanërisht në mëngjes./abcnews.al

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 8 Nëntor, 2021 23:49

Marketing Politik - Çmimore

Presidenciale | Parlamentare