Gruevski: Kam menaxhuar shumë kriza, por kurrë nuk kam lejuar uljen e pagave

Linda Limani
By Linda Limani March 28, 2020 16:33

Gruevski: Kam menaxhuar shumë kriza, por kurrë nuk kam lejuar uljen e pagave

Gruevski, përmes statusit në Facebook nga Budapesti, shkruan se ai ka menaxhuar shumë kriza deri më tani, por asnjëherë nuk ka propozuar ulje pagash. Ai thotë se paga minimale në administratën publike është një vendim i nxituar, por që ka akoma kohë për rregullime.

“Ulja e pagave të shpallura në administratë dhe ulja e tyre në një pagë minimale janë nxituar dhe shumë të thella. Por ka akoma kohë për rregullime.

Si ministër ose kryeministër, unë kam menaxhuar shumë kriza në Maqedoni, por asnjëherë nuk kemi lejuar ulje të pagave, pensione, subvencione për fermerët dhe përfitime sociale. Përkundrazi, ato ndonjëherë u rritën në vitet e krizës nëse është premtuar më parë, nga çfarë eventualisht ndonjë rritje e pagave ka qenë zgjatur për disa muaj, thotë ish-kryeministri Nikolla Gruevski.

Linda Limani
By Linda Limani March 28, 2020 16:33