Grup për pornografi mes nxënëse të shkollave të mesme në RMV!

Grup për pornografi mes nxënëse të shkollave të mesme në RMV!

Në rrjetin social Telegram në një grup të mbyllur të quajtur “Dhoma Publike”, të miturit postojnë, ndajnë dhe komentojnë për fotot dhe videot intime të vajzave të mitur nga e gjithë vendi, përcjell FLAKA.

Ky është një paralajmërim i dhënë nga disa profesorë, dhe shumë prindër janë dukshëm të sheqtësuar.

Sipas informacionit të shpërndarë në internet, disa prej fotografive janë marrë nga profile të hapura, dhe disa janë përcjellur përmes profileve private dhe kanë përmbajtje pornografike.

Disa profesorë dhe mësimdhënës kanë folur tashmë publikisht për rastin.

“Institucionet në veprim. Ky është një alarm për të gjithë ne – shumica e prindërve, shkollës dhe tërë komunitetit. Ne jemi dëshmitarë të një degjenerimi të gjeneratës së re të të rinjve dhe një rënie të përgjithshme të moralit në të gjitha nivelet”, paralajmëron Profesoresha Tamara Qupeva.

Ajo sot postimin në Facebook këtë postim:

“Dhoma Publike” është emri i grupit që sot përhapet midis gjimnazistëve në Shkup dhe qytete të tjera. Ky është një grup i krijuar në aplikacionin Telegram. Komunikimi është identik me komunikimin Viber.

Në më pak se tre ditë, më shumë se 7300 anëtarë janë bashkuar.

Anëtarët e këtij grupi, në komunikim lirë, të hapur (vulgar) me anëtarët e tjerë, ndajnë dhe komentojnë mbi fotot e qarta të vajzave nga qytete të ndryshme. Këto zakonisht janë imazhe dhe video origjinale pornografike.

Disa nga ato foto janë të rreme, por janë të lidhura me emra specifikë, në mënyrë që vajza viktimë të mos ketë mundësi të dëshmojë se nuk janë ato vajza në foto.

Ky është një grup që ndan foto të vajzave të mitura, 12, 13 vjeç dhe pak më të rritura. Fotografitë janë marrë jo vetëm nga profilet e hapura në Instagram, por edhe nga mesazhet private midis dy bashkëbiseduesve (vajza që më parë kishin dërguar foto intime private për miqtë e tyre).

Ky grup mund të arrihet me një profil të rremë, kështu që në këtë grup me gjasë ka edhe të rritur.

Një përmbledhje e këtij grupi tregon se kjo është një platformë për publikimin e materialeve pornografike për vajzat e mitur me emër dhe mbiemër ose vetëm me emrin dhe vendbanimin.

Çdo anëtar i grupit mund të ruajë foton e publikuar dhe ta përdorë atë për qëllimet e tyre.

Institucionet në veprim!!!

Ky është një alarm për të gjithë ne – shumica e prindërve, shkollës dhe tërë komunitetit. Ne jemi dëshmitarë të një degjenerimi të gjeneratës së re të të rinjve dhe një rënie të përgjithshme të moralit në të gjitha nivelet.

Kjo është jashtëzakonisht shqetësuese, serioze se për fëmijët, edukimi duhet të jetë prioritet më që është lëna pas dore.

Është e qartë se në axhendën tonë personale, të përditshme dhe më të gjerë, sociale – ato janë përfundimisht në vendin e fundit.

FLAKA

BURIMI: FAKTOR.MK

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka 25 Janar, 2020 22:10

© FLAKA.COM.MK - Derisa keni vendosur të merrni përmbajtje nga kjo faqe, në tërësi pajtoheni me kushtet e përdorimit.