Guerilsi Ismet Sylejmani

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 23 Janar, 2023 22:19

Guerilsi Ismet Sylejmani

LPK-ja, veprimtaria e sajë me plotë sakrifica ka arritë t’i kundërvihet shovenizmit, hegjemonizmit dhe nacionalizmit serb.

Falë veprimtarëve të pa lëkundur të sajë, LPK-ja ka sfiduar RSFJ-së.

Një ndër anëtarët më i veqant i LPK-së, më i shkëlqyeri ishte Ismet Sylejmani i cili i ngarkuar me detyra udhëheqëse në LPK, për t’i sfiduar forcat ushtarako – policore jugosllave ka zotëruar 7 emra dhe mbiemra të ndryshëm.

1 ) Ismet Sylejmani
2 ) Sokol Gashi
3 ) Ilir Hasani
4 ) Nezir Uka
5 ) Erand Zeneli
6 ) Islam Hyseni
7 ) Lirie Karadaku

Secili emër dhe mbiemër mbanë mbi supe sakrifica të pa shembullta në kuadër të veprimtarisë klandestine në përgjithësi dhe LPK-s në veqanti.

Ismet Sylejmani dhe të 6 ,, bashkëveprimtarët ” e tijë : Sokoli, Iliri, Neziri, Erandi, Islami dhe “bashkëveprimtarja” e tijë Lirie Karadaku janë ,,bashkëveprimtarë”, të Ismetit që kurrë nuk e tradhtuan, nuk e braktisën, nuk e ndërprenë veprimtarinë klandestine, por mbi të gjitha nuk u arratisën jashtë vendit por i qendruan përballë forcave okupatore jugosllave të Beogradit.

Këta 6 ,, bashkëveprimtar ” të Ismetit përbëjnë atributet e një Guerilsi krejt të veçantë nga të cilët ka parakaluar mbi supe themelimi jo vetëm i UÇK-së, por dhe i UÇPMB-së dhe UÇ-Kombëtare.

UÇK-ja nuk “piku nga qielli” por është rezulltat i veprimtarisë së LPK-së , prandaj për më në detale të nderuar miqë gjeni kohë dhe dëgjojeni fjalimin ( referatin ) e Ismet Sylejmanit mbajtur në Gjilan, në përvjetorin e themelimit të LPK-së.

Ragip Shala, Kryetar i Klubit Politik “Afrim Zhitia”

Prishtinë, 23 Janar 2023

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 23 Janar, 2023 22:19