Hanit nuk i pëlqejnë kushtet e Bullgarisë ndaj Maqedonisë

Hanit nuk i pëlqejnë kushtet e Bullgarisë ndaj Maqedonisë

Komisioneri për Zgjerim i BE-së Johannes Hahn nuk i pëlqen imponimi i kushteve të Bullgarisë ndaj Maqedonisë gjatë negociatave për anëtarësim në BE, sipas deklaratave të fundit që ai i bëri për MIA, përcjell FLAKA.

Sipas Hahn, negociatat dhe hapja e kapitujve nuk duhet të përdoren për të zgjidhur mosmarrëveshjet bilaterale. Një mendim i tillë vjen pasi Parlamenti Bullgar dhe qeveria kanë hedhur një vështrim të qartë në fillimin e negociatave të pranimit të Maqedonisë në BE, por me kushte që do të kërkohen të përmbushen më tej.

“Por kjo është gjithashtu një çështje ku unë vetëm urgjentisht mund t’i nxis vendet tona anëtare të mos përdorin procesin për çështje bilaterale. Nëse do të ishte kështu, kjo do të na çonte askund”, tha Komisioneri Hahn.

Ai shtoi se konsensusi për caktimin e një date për negociatat e pranimit në procesin e zgjerimit nuk duhet të udhëhiqet nga konsensusi i plotë, domethënë të lërë hapësirë për përparim nëse një ose dy shtete anëtare e kundërshtojnë atë. FLAKA

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka 10 Tetor, 2019 21:49

© FLAKA.COM.MK - Derisa keni vendosur të merrni përmbajtje nga kjo faqe, në tërësi pajtoheni me kushtet e përdorimit.