“Hap pas hapi Taravari mbledh Aleancën në krah të tij, Sela nuk dorëzohet”

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 6 Shkurt, 2024 21:57

“Hap pas hapi Taravari mbledh Aleancën në krah të tij, Sela nuk dorëzohet”

Dy nga tre ministra qëndruan pas tij, ai ka firma që i siguron shumicë në Kuvendin e partisë, mbështetje të madhe në Akademi dhe njerëz në rrugë – Taravari ka Aleancën për t’iu bashkuar opozitës. Nëse partia në tërësi apo ndahet, do të dihet të shtunën kur kundërshtarët e tij të udhëhequr nga Sela, dhe të shtyrë fshehurazi nga BDI, kanë caktuar një seancë të Kuvendit të partisë me shpresën për të rrëzuar Taravarin dhe vendimin e tij. Kuvendi supozohet të ketë 133 anëtarë për të vendosur, por deri më tani rreth 80 kanë vendosur tashmë nënshkrimet e tyre në mbështetje të politikave të Taravarit. Ai tashmë ka mbështetjen e shumicës së Akademisë në parti.

Analistët mendojnë se vendimi i Taravarit është i justifikuar, sepse me të, pas një kohe të gjatë, shqiptarët në Maqedoni do ta kenë të qartë zgjedhjen: në njërën anë opozitë të bashkuar, në anën tjetër BDI të qëndrojë në pushtet.

“Pas një kohe të gjatë, relativisht e thënë, ata kanë një zgjedhje të qartë. Këtu keni parti që janë në opozitë, këtu keni BDI dhe satelitë të caktuar rreth saj, që janë në pushtet. Dhe atëherë zgjedhja e tyre do të jetë më e thjeshtë, mund ta themi me siguri sepse do të ndodhë. Ajo që nuk e dimë është se me cilën parti do të ndodhë, cilën anë do ta zgjedhin qytetarët – votuesit”, thotë Vlladimir Boxhinovski – analist politik.

“Kryetari aktual i Aleancës për Shqiptarët, Arben Taravari, gëzon besimin e shumicës së anëtarëve të partisë. Nëse do të kishte përçarje në parti, çdo formë politike e drejtuar nga Sela nuk do të kishte probabilitet të lartë për të mbijetuar”, thotë Xhevdet Hajredini, ish-ministër i financave.

Taravari, i cili tashmë ka paralajmëruar ndryshime, do të duhet të raportojë në Kuvend për zhvillimet politike para zgjedhjeve të ardhshme.

“E dija që zëri i popullit ishte për bashkëpunim me opozitën. Këtë e konkludova duke folur me krerët e degëve, duke folur në mbledhjen e kryesisë një muaj më parë. Por tani që shoh mbështetjen e popullatës, jam i sigurt se duhet të vazhdojmë këtë gjë që do të sjellë ndryshimin për shqiptarët. Jam i lumtur që kam njerëzit me vete. Ajo që shqiptarëve u duhet më së shumti tani është t’u sjellë ndryshime. Besoj se në 8 maj do të festojmë bashkë. Kërkesës time për bashkëpunim me opozitën i janë përgjigjur pozitivisht 70 për qind e kuavendarëve”, tha Taravari.

Mbështetja e Taravarit padyshim vjen nga dy ministrat aktualë, Mexhiti për Shëndetësi dhe Aliu që drejton Shoqërinë Informative dhe Administratën. Ata qëndruan pas liderit mbrëmë kur qindra qytetarë u mblodhën para shtëpisë së tij për t’i dhënë mbështetje për koalicionin me opozitën në bllokun politik të partive shqiptare.

Beteja nga brenda partisë është zhvendosur edhe në rrugë. Një plumb u vendos në oborrin e shtëpisë së Taravarit, po shkarkohen drejtor që mbështesin Taravarin dhe largohen nga puna punonjës që poashtu mbështesin kreun e partisë, ndërsa Driton Nebiu, i cili mbështet Selën, u sulmua fizikisht.

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 6 Shkurt, 2024 21:57

Marketing Politik - Çmimore

Presidenciale | Parlamentare