Holanda: Miratimi i Ligjit për Prokurori Publik është rezultat mbresëlënës

Desk
By Desk March 4, 2020 21:58

Holanda: Miratimi i Ligjit për Prokurori Publik është rezultat mbresëlënës

Ekziston një raport pozitiv nga Hollanda, që thotë se Maqedonia ka bërë përparim të mëtejshëm në negociatat me BE, përcjell FLAKA.

Një raport pozitiv u mor edhe nga delegacioni i Komitetit të Përhershëm për Çështjet Evropiane të Dhomës së Përfaqësuesve të Mbretërisë së Hollandës, i cili vizitoi vendin në shkurt të këtij viti.

Miratimi i Ligjit për Prokurorinë Publike është një rezultat mbresëlënës, i cili ka lejuar hetime të mëtutjeshme, por gjithashtu që ligji nuk përmban një amnisti të fshehur, e cila do të lejonte disa (ish) politikanë të shmangin një hetim.

Raporti vëren se Maqedonia ka bërë përparim të madh në përshtatjen e politikës së saj të brendshme dhe legjislacionit me ligjin e BE-së. Raporti tregon se rreth 34 përqind e rregullave evropiane në fushën e drejtësisë dhe rregullave dhe direktivave të punëve të brendshme janë zbatuar tashmë në ligjin e brendshëm. Raporti përfundon se motivimi thelbësor dhe angazhimi bindës për reformën janë vërejtur në vend.

Ekziston edhe njëfarë optimizmi në Francë.

Autoritetet në Maqedoni presin që vendi do të marrë një datë fillimi për negociatat me BE këtë pranverë.

Në nëntor të vitit të kaluar Maqedonia dhe Shqipëria nuk morën datë. FLAKA

Desk
By Desk March 4, 2020 21:58