I merret licenca “Besa trans”-it

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 25 Nëntor, 2021 12:48

I merret licenca “Besa trans”-it

Ministria e Transportit dhe Lidhjeve dje informoi se ndërmarrjes-transportuese “Besa trans BTB” i merret licenca për punë, përkatësisht i ndalohet ushtrimi i veprimtarisë. Kumtoi se për autobusin në të cilin jetën e humbën 45 udhëtarë nuk ka pasur ekstrakt nga licenca për kryerje të transportit të lirë ndërkombëtar, e as ndërkaq, për lloj tjetër të transportit publik të udhëtarëve, ndërsa automjeti nuk është evidentuar në evidencën elektronike të licencave të dhëna.

Në kumtesë u cek se Ministria e Transportit dhe Lidhjeve ka regjistruar katër automjete të licencuara të ndërmarrjes “Besa trans BTB”, por mes tyre nuk është autobusi që u dogj pardje.

Sektori për përgjegjësi profesionale të Drejtorisë së doganave dje në VK “Deve Bair” kreu kontroll të detajuar të veprimit të transportuesit dhe të nëpunësve doganorë në ditën e daljes së autobusit nga shteti, në pajtim me kompetencat e caktuara me Ligjin për transport në komunikacionin rrugor.

Rezultatet fillestare nga kontrolli i brendshëm, siç kumtoi Dogana, tregojnë se më 18 nëntor nga nëpunësit doganorë në mënyrë elektronike nuk është evidentuar dalja e automjetit me targa SK0284BA e transportuesit “Besa trans” nga Shkupi, është bërë vetëm kontrolli i listës evidentuese për transport të udhëtarëve. Pas parregullsive të konstatuara deri më tani në veprim, paralajmëruan se dy nëpunësit doganorë, të cilët kanë qenë në ndërrim kur automjeti ka dalë nga shteti, do të suspendohen nga vendi i punës, ndërsa udhëheqësi i tyre i drejtpërdrejtë do të sanksionohet.

Në vend sot është dita e tretë e zisë për viktimat e fatkeqësisë dhe janë anuluar ngjarjet kulturore dhe sportive, ndërsa nuk do të mbahet as mbledhja kuvendore për pyetjet e deputetëve.

Në Shkup dej u mbajt marsh komemorativ i nxënësve dhe të punësuarve në SHF “Ismail Qemali” në Çair, duke iu shprehur respekt pesë nxënësve të tyre të vdekur. Komuna e Çairit në mbledhje të jashtëzakonshme solli vendim për ndihmë financiare për familjet e viktimave dhe vendosi për atë qëllim t’i ridedikojë mjetet e parapara për zbukurimin e Vitit të Ri. Edhe Komuna Gazi Babë paralajmëroi se do t’i bashkangjitet aksionit humanitar të kryqit të Kuq për sigurim të ndihmës financiare për familjet e të pësuarve.

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 25 Nëntor, 2021 12:48