Iniciativë për propozim ligji për amnisti për të dënuarit e 27 prillit në Kuvend

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 25 Janar, 2023 14:52

Iniciativë për propozim ligji për amnisti për të dënuarit e 27 prillit në Kuvend

T&S

Avokatia Janaki Mitrovski dhe zyra avokatore Peshevski dhe Timovski njoftojnë se nesër do të dorëzojnë projektligjin për amnisti të të dënuarve për ngjarjet e “27 prillit” të vitit 2017 tek të gjitha grupet dhe deputetët. Siç sqarojnë ata, propozimi kërkon që të gjithë të dënuarit me burgim deri në dhjetë vjet të lirohen nga vuajtja e mëtejshme e dënimit dhe të dënuarit me mbi dhjetë vjet të lirohen nga 50% e dënimit, informon PRESSonline.mk

“Si jurist që ushtroj të drejtën penale, nuk gjej asnjë justifikim për atë që është bërë. Por në të njëjtën kohë besoj se nuk ka padrejtësi më të madhe se drejtësia selektive. Dhe e gjithë Maqedonia është dëshmitare se me Ligjin për Amnisti të vitit 2018, disa nga të dënuarit janë amnistuar në mënyrë selektive për arsye fitimprurëse politike, pra Krste Mikoski është milioner, Ramçiloviç është ambasador, Beti Kiamçeva është në gjyq etj, ndërsa njerëzit e zakonshëm e lanë ujin për të gjashtën vit tashmë kalbet në robëri. Për këto arsye dhe meqenëse pjesa më e madhe e të dënuarve kanë vuajtur gjysmën e dënimit dhe kanë qenë në burg prej pesë vitesh e gjysmë, e veçanërisht në drejtim të korrigjimit të padrejtësisë së shkaktuar nga amnistia selektive, ne po paraqesim këtë projektligj. për të gjithë deputetët, nga të cilët presim që të inicohet vënia në rend dite, thotë avokati Mitrovski, transmeton PRESSonline.mk

Ai shton se zgjidhja ligjore mund të përpunohet nga deputetët e interesuar, për të cilat janë në dispozicion zyrat e treguara të avokatisë.

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 25 Janar, 2023 14:52