Inspektorat sanitar apo kompani transporti?

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 2 Gusht, 2022 21:46

Inspektorat sanitar apo kompani transporti?

Njëzet e katër nga 26 tenderët e fundit janë për shërbimin e mjeteve motorike, blerjen e gomave, shërbimet e mekanikut dhe shërbimin e tërheqjes. Inspektorati Shtetëror Sanitar Shëndetësor është si një kompani transporti dhe jo një institucion që duhet të mbikëqyrë klinikat dhe spitalet. Vetëm në më pak se tre muajt e fundit për vetura zyrtare janë shpenzuar më shumë se 33 mijë euro, ndërsa për blerjen e derivateve është lidhur një kontratë mbi 29 mijë euro, përcjell FLAKA.

Pikërisht nga këto 29 mijë euro, drejtoresha Irinka Sotirova – Buhova derdh në karburantin zyrtar, herë naftë, herë benzinë.

Pasi Tv Alfa zbuloi aferën, ajo iu përgjigj publikut me një qëndrim nënvlerësues se vetura zyrtare “Clio” punon me bateri.

“Me bateri. Dua të shfrytëzoj rastin për t’u bërë thirrje autoriteteve që të hetojnë akuzat e bëra në një pjesë të medias”, tha në përgjigje për Alfa, Drejtoresha e Inspektoratit Shtetëror Shëndetësor dhe Sanitar, Irinka Sotirova Buhova.

Përveç mbushjes së të njëjtit automjet me benzinë ​​dhe naftë, drejtoresha ka mbushur me magji më shumë karburant se sa mban rezervuari.

Se praktika e Sotirova – Buhovës ka zgjatur gjatë, e vërtetojnë disa llogari fiskale, si dhe një mori dokumentesh të tjera të siguruara nga Alfa.

.

Komisioni për parandalimin e korrupsionit ka konfirmuar tashmë se inspektori i parë përgjegjës për pastërtinë në spitale dhe salla operative është tashmë nën vëzhgimin e tyre.

Në rastin e konstatuar pas kallëzimit ndaj Irinka Sotirova Buhovës, drejtoreshë e Inspektoratit Shtetëror Shëndetësor dhe Sanitar, procedura është në vazhdim. Po bëhet një analizë e informacionit dhe dokumentacionit të marrë”.

Nga Prokuroria Publike as konfirmojnë e as mohojnë nëse ka kallëzim penal ndaj Sotirova-Buhovës, duke iu referuar prezumimit të pafajësisë.

Ministrja e Shëndetësisë nga ana tjetër u shmanget pyetjeve të Televizionit Alfa. FLAKA

BURIMI: TV ALFA

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 2 Gusht, 2022 21:46