Inspektorati të hetojë nëse punëtorët e tekstilit me simptoma qëllimisht nuk testohen për koronavirus

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka September 9, 2020 20:49

Inspektorati të hetojë nëse punëtorët e tekstilit me simptoma qëllimisht nuk testohen për koronavirus

Mjekët amë nga Koçani refuzuan të dërgojnë punëtorë e tekstilit për testim me simptomat e Covid 19. Punëtorët punojnë tashëm në vende ku ka raste të konfirmuara të virusit. Akuza të tilla për bashkëpunim të dobët të institucioneve shëndetësore në Koçan u shfaqën në rrjetet sociale. Kristina Ampeva nga “Zëri i tekstilit” dërgoi një pyetje publike dhe kërkoi një reagim nga Inspektorati Shtetëror Shëndetësor dhe Sanitar për të kontrolluar nëse këto pretendime janë të vërteta, përcjell FLAKA.

“Pyetje për Inspektoratin Shtetëror Shëndetësor dhe Sanitar dhe Ministrinë e Shëndetësisë. A ka gra punëtore nga Koçani simptoma të Covid, dhe kujdesi shëndetësor parësor i kthen ato me përgjigjen se nuk është Covid dhe nuk i dërgon për provë në mënyrë që të mos ketë panik?”, ka shkruar Ampeva në Facebook.

Inspektorati Shtetëror Shëndetësor dhe Sanitar thotë se ata nuk kanë marrë ndonjë raport të rasteve në Koçan. Ata u bëjnë thirrje punëtorëve të cilët, pavarësisht simptomave të tyre, u është refuzuar testimi në grupe ose individualisht, të raportojnë të dhënat e tyre për të kontrolluar se ku është problemi.

“Për të verifikuar pretendimet, duhet të kemi të dhëna specifike. Sapo t’i marrim, ne do të hetojmë rastin dhe do të përcaktojmë nëse ka një lëshim te mjeku amë, nëse dhe pse testimi nuk është planifikuar përmes algoritmit të Ministrisë së Shëndetësisë”, thotë Irina Buhova, drejtoreshë e Inspektoratit Shtetëror Shëndetësor dhe Sanitar. FLAKA

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka September 9, 2020 20:49