Instituti Prespa: LSDM dhe BDI kanë rreth 96 për qind shanse për të udhëhequr Qeverinë e ardhshme

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 8 Shkurt, 2024 21:11

Instituti Prespa: LSDM dhe BDI kanë rreth 96 për qind shanse për të udhëhequr Qeverinë e ardhshme

Hulumtimi që “Instituti Prespa” ka bërë me vite të tëra tregon se disponimi i qytetarëve ndaj BE-së me variacione të vogla mbetet dominues pozitiv, këtë e ka konfirmuar Andreja Stojkovski, drejtor ekzekutiv i Institutit Prespa në një intervistë për programin e mëngjesit te “Slloboden Peçat”, përcjell FLAKA.

“Sipas të dhënave të hulumtimit, partitë në koalicionin qeveritar, por edhe ato nga opozita shqiptare, janë të vendosura për të vazhduar rrugën evropiane të vendit. Ndër palët e tjera, ka disa falsifikime mes përkushtimit ndaj perspektivës BE të shtetit, por edhe animit drejt formave të tjera të shoqatave si Bashkimi Euroaziatik, BRICS apo Kina. Duke marrë parasysh këto dhe aspekte të tjera të përfshira në anketë, ja çfarë tregon hulumtimi i Institutit të Prespës: 26.40 – 27.13 (hulumtimi) tregoi se të gjitha ato supozime që i kemi pasur me të dhënat e anketës gjashtë muaj para zgjedhjeve, pa le t’i marrim duke marrë parasysh ndjenjën e qytetarëve dhe diskursin publik në media dhe ndarjen e bllokut, koalicioni qeveritar ka 96 për qind shanse të fitojë numrin më të madh të mandateve parlamentare dhe të vihet në pozitë të propozojë përbërjen e Qeverisë së re” thotë Stojkovski.

Siç shpjegon Andreja Stojkovski, Instituti Prespa ka konstatuar se në rreth 1200 vendvotime partitë VMRO-DPMNE, LSDM dhe BDI kanë fiksuar votues që mund të konsiderohen fitues. Prej tyre, 620 vendvotime i fiton gjithmonë VMRO-DPMNE, rreth 450 i fiton LSDM-ja, ndërsa pjesa tjetër BDI.

Stojkovski thotë se këto vendvotime janë fitimprurëse për këto parti pavarësisht nga dalja, pavarësisht se për cilin raund të zgjedhjeve dhe çfarë lloj zgjedhjesh organizohen. FLAKA

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 8 Shkurt, 2024 21:11

Marketing Politik - Çmimore

Presidenciale | Parlamentare