Ish Drejtori i Përgjithshëm i Zgjerimit i KE, Miler: Procesi i zgjerimit duhet të jetë më transparent

Ish Drejtori i Përgjithshëm i Zgjerimit i KE, Miler: Procesi i zgjerimit duhet të jetë më transparent

Ish Drejtori i Përgjithshëm i Zgjerimit i Komisionit Evropian Pierre Mirel, zëri i të cilit ende respektohet gjerësisht në qarqet evropiane në një intervistë ekskluzive për TV 24, ka shpjeguar qëndrimin e Presidentit francez Macron dhe perspektivën e zgjerimit, përcjell FLAKA.

“Procesi i negociatave qasëse i cili nuk është ndryshuar 40, 50 vite, duhet të ndryshojë. Sipas meje, duhet të jetë më transparent, më logjik dhe më sekuent në hapjen dhe mbylljen e kapitujve. Kjo duk duhet të jap përshtypje në opinion, duke filluar nga ju gazetarët, se bëhet fjalë për negociata pas dyerve të mbyllura dhe se askush saktë nuk e di se çfarë ndodh. Shumë çështje duhet të adaptohen, modernizohen, të jenë më të lehta për t’u kuptuar. Ky është njëri nga elementet. Elementi dytë për të cilin personalisht kam tentuar, është BE të hap fonde strukturore. Pasi vendi juaj Maqedonia, dhe shumë vende të tjera janë të etura për investime”, thotë Mirel. FLAKA

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka 8 Nëntor, 2019 22:02

© FLAKA.COM.MK - Derisa keni vendosur të merrni përmbajtje nga kjo faqe, në tërësi pajtoheni me kushtet e përdorimit.