ITShKSh: Nënë Tereza, 40 vite qytetare e nderi e Shkupit

ITShKSh: Nënë Tereza, 40 vite qytetare e nderi e Shkupit

Para 40 vitesh Gonxhe Bojaxhiu Nënë Tereza, vizitoi vendlindjen e sajë Shkupin ku edhe në atë rastë është shpallur qytetare nderi.

Ky përvjetor u shënua nga ITSHKSHM, ndërsa në vendin ku dikur ishte shtëpia e nënë terezës u vendos pllakata edhe me mbishkrimin në gjuhën shqipe.

“Ne si institucione dhe si shoqëri civile e kemi për obligim të ruajmë trashëgimin kulturore e shpirtërore të figureës sublime të nënë terezës e cila për sdhkupjanët mbetet symbol më autentik e një aseti kombëtar që tash e tutje do të mbrohet me ligj”, u shpreh drejtori i ITShKSh, Skender Hasani.

Hasani njëherit theksoi se në ITSHKSH funksionon edhe departamenti për hulumtimin e jetës dhe veprës së Anjezë Gonxhe Bojaxhiut –Nëna Terezë.

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka 27 Qershor, 2020 19:37

© FLAKA.COM.MK - Derisa keni vendosur të merrni përmbajtje nga kjo faqe, në tërësi pajtoheni me kushtet e përdorimit.