Ja çfarë thuhet në draft versionin e ligjit për Prokurorinë Publike

Ja çfarë thuhet në draft versionin e ligjit për Prokurorinë Publike

Neni 64 i zgjidhjes ligjore të re të Prokurorisë Publike do të ndërlikojë negociatat. Sipas draftit të deri te i cili ka ardhur Telma, Këshilli i Pkurorëve Publikë, është organi që duhet të hartojë listën e kandidatëve të regjistruar dhe të japë një mendim pozitiv për ata që kualifikohen, përcjell FLAKA.

Qeveria më pas emëron kandidatin për Prokuror të Shtetit dhe ia paraqet propozimin Parlamentit. Është pikërisht kjo mënyrë zgjedhjeje dhe shkarkimin nga puna që kundërshtohet nga VMRO DPMNE opozitare. Ata thonë se kjo është ajo që dëshiron LSDM pas ndryshimit eventual të pushtetit për të parandaluar ose përkeqësuar shkarkimin e prokurorit të shtetit Lubomir Joveski.

Ata kanë frikë se edhe nëse ai do të pushohej nga puna, prokurori i ri i shtetit do të zgjidhej nga Këshilli i Prokurorëve ku, sipas informacionit të VMRO-DPMNE, Social Demokratët kanë kontrollin. Vërejtje gjithashtu kanë në dispozitat kalimtare dhe përfundimtare në lidhje me prokurorët dhe punonjësit e ish-PSP-së.

LSDM përmbahet nga çdo koment për përmbajtjen e ligjit në mënyrë që t’i japë, siç thonë, mundësi dialogut.

Bisedimet e grupeve të punës do të fillojnë javën e ardhshme. Koha e marrëveshjes është e shkurtër duke pasur parasysh faktin se zgjedhjet e parakohshme do të thirren më 12 shkurt. Megjithatë, palët janë optimistë që nëse ligji i jepet përparësi, teksti mund të harmonizohet. Ai ka nevojë për mbështetjen e 80 ligjvënësve. Ndërsa nuk është një parakusht për fillimin e negociatave me BE-në, miratimi i tij do të japë një sinjal pozitiv që reformat po zbatohen. FLAKA

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka 17 Janar, 2020 20:46

© FLAKA.COM.MK - Derisa keni vendosur të merrni përmbajtje nga kjo faqe, në tërësi pajtoheni me kushtet e përdorimit.