Ja kur fillon pagesa e pensioneve për muajin Janar në RMV

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 24 Janar, 2023 20:45

Ja kur fillon pagesa e pensioneve për muajin Janar në RMV

Me propozim të Ministrisë së Punës dhe Politikës Sociale, Qeveria sot e shqyrtoi dhe miratoi Informatën për pagesë të pensioneve për muajin janar 2023, e cila duhet të mundësojë pensionistët të mund të disponojnë me pensionet e janarit përmes rrjetit të bankomateve dhe në rrjetin tregtar prej 30 janarit.

“Është angazhuar Fondi për sigurim pensional dhe invalidor i Maqedonisë së Veriut t’i parashtrojë të dhënat për pensionet në bankat afariste më së voni deri më 27.01.2023, me ç’rast rekomandohet që bankat afariste të sigurojnë, pensionistët të mund të disponojnë me pensionet e janarit përmes rrjetit të bankomateve dhe në rrjetin tregtar prej 30.01.2023”, thuhet në kumtesën e Qeverisë.

Bankat afariste rekomandohen përmes filialeve dhe ekspoziturave të bankave, të sigurojnë pagesa të gatshme të pensioneve për klientët të cilët nuk përdorin kartela, në katër grupe, sipas vlerës së pensionit.

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 24 Janar, 2023 20:45