Ja kur parlamenti i Holandëz do ta ratifikojë protokollin për në NATO

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka October 25, 2019 21:36

Ja kur parlamenti i Holandëz do ta ratifikojë protokollin për në NATO

Deri në dhjetor dhe Hollanda, ajo do të jetë në listën e vendeve që kanë ratifikuar protokollin e anëtarësimit të Maqedonisë në NATO. Debati në Senatin Hollandez është planifikuar për 5 nëntor, dhe protokolli pritet të ratifikohet në 12 të të njëjtit muaj. Pas dy javësh, dokumenti do të nënshkruhet nga Mbreti i Hollandës, duke përfunduar të gjithë procedurën, përcjell FLAKA.

Në fund për ratifikim do të mbetet Franca, ku protokolli do të miratohet nga Asambleja Kombëtare. Ambasada Franceze ka njoftuar se kjo duhet të ndodhë deri në fund të nëntorit ose ndoshta në fillim të dhjetorit.

Sidoqoftë, për shkak të situatës në Spanjë, Maqedonia nuk ka gjasa të hyjë në Aleancë në dhjetor në Londër. Dy shtëpitë e Parlamentit Spanjoll janë shpërbërë. Zgjedhjet janë caktuar për 10 nëntor, kështu që është e paqartë se kur do të funksionojë përbërja e re parlamentare.

Ndërkohë, Maqedonia ka karrigen e saj në Aleancë. Ministrja e Mbrojtjes Radmila Shekerinska po merr pjesë gjithashtu në një takim të përbashkët të Këshillit të Atlantikut të Veriut kushtuar operacioneve dhe misioneve të Aleancës dje dhe sot, duke thënë se Maqedonia është plotësisht e përkushtuar për vlerat e Aleancës, si dhe pjesëmarrjen në misione dhe operacione.

Shekerinska pati një takim dypalësh me homologun grek Nikos Panagiotopoulos.

Të dy ministrat përshëndetën zbatimin e aviacionit grek të misionit të Policisë Ajrore, për të cilin Shefat e Shtabit të Ushtrisë nënshkruan një marrëveshje teknike muajin e kaluar. FLAKA

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka October 25, 2019 21:36