Ja sa ka qenë fitimi i ELEM vitin e kaluar

Redaksia
By Redaksia 2 Prill, 2019 21:05

Ja sa ka qenë fitimi i ELEM vitin e kaluar

ShA ELEM përfundoi vitin me një fitim prej 29,827,097 euro, i cili sipas njoftimit nga kompania është kryesisht për shkak të funksionimit të tyre efikas dhe shitjeve të kryera mirë dhe të sinkronizuara të tepricave të energjisë elektrike me një çmim mesatar prej rreth 50 për qind më të lartë sesa çmimi i rregulluar i energjisë elektrike, përcjell FLAKA.

“Në 2018 ShA ELEM realizoi të ardhura prej 21,051,753 euro nga shitja e energjisë elektrike të tepërt. Përveç kësaj, një total prej 353.320 MWh energji u shit në një mesatare prej 59.58 euro për MWh”, tha ELEM sot, duke theksuar se viti 2018 është viti më i suksesshëm financiar që nga ekzistenca e kompanisë.

Megjithëse për shkak të riparimeve të kryera në të gjitha objektet, shpenzimet për pjesët rezervë dhe materialet dhe shërbimet e mirëmbajtjes janë rritur, thotë kompania, megjithatë kursime të konsiderueshme janë bërë në pozicione të tjera, si shpenzimet për naftë, kostot për lëndët e para, shpenzimet e tjera operative. FLAKA

Redaksia
By Redaksia 2 Prill, 2019 21:05