Ja sa mund të jenë të rrezikshme bateritë e telefonit?

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 24 Nëntor, 2022 20:06

Ja sa mund të jenë të rrezikshme bateritë e telefonit?

Bateritë e polimerit litium-jon, të njohura gjithashtu si litium-polimer ose shkurt li-po, janë ofruesit kryesorë të energjisë për telefonat, laptopët ose tabletët tanë të dashur.

Çdo vegël portative që ka nevojë për një sasi të madhe energjie të vazhdueshme ka ndoshta një bateri li-po brenda. Edhe pse janë të mbushura me një sasi të madhe energjie, në kushte normale ato janë krejtësisht të sigurta.

Gjithsesi, ka histori dhe lajme të vazhdueshme për bateritë që marrin flakë apo shpërthejnë dhe ky informacion ka tërhequr vëmendjen e publikut për një arsye.

Çfarë ndodh në të vërtetë nëse po rregulloni telefonin tuaj, mjeti rrëshqet aksidentalisht dhe shpon baterinë? Ekipi i iFixit është këtu për të hedhur poshtë mitet rreth natyrës shpërthyese të baterive li-po.

Gjatë këtij procesi interesant, iFixit tregoi se si mund të parandaloni që një bateri e dëmtuar të shkaktojë probleme më të mëdha.

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 24 Nëntor, 2022 20:06

01
Dhj
Sonte në “Rruga drejt”, në Alsat M, në studio me gazetarën Fatlume Dervishi, në pjesën...
01
Dhj
Të gjitha kontrollet kryhen pas raportimeve për bomba dhe përfundimisht konfirmohet konstatimi ynë fillestar –...
01
Dhj
Opozita nuk duhet të kushtëzoj ndryshimet kushtetuese në situate kur vendi ndodhet para sfidave të...