Ja si duken 60 sekondat e para të jetës së një fëmije

Desk
By Desk October 27, 2020 22:57

Ja si duken 60 sekondat e para të jetës së një fëmije

Zhvillimi i përshpejtuar i fëmijëve gjatë viteve të para të jetës së tyre ka zgjuar gjithmonë interesin e shkencëtarëve dhe ekspertëve.

Por a keni menduar ndonjëherë se çfarë ndodh në minutën e parë pas lindjes së një fëmije?

Për fillestarët, foshnja do të thithë për herë të parë. Mushkëritë që ishin mbushur më parë me lëng tani janë të mbushura me ajër. Në këtë pikë, me siguri do të dëgjoni edhe qarjen e parë të foshnjës. Disa studime pohojnë se qarja e parë që ndihmon mushkëritë të zgjerohen.

Gjithashtu, në minutën e parë të jetës së një fëmije, temperatura e trupit ndryshon ndërsa trupi merr detyrën e vetë-rregullimit të temperaturës. Përveç kësaj, duke prerë kordonin e kërthizës, fëmija zyrtarisht fillon jetën jashtë trupit të nënës.

Desk
By Desk October 27, 2020 22:57