Ja si Zaev planifikon të legalizojë 1.5 deri në 2 miliardë euro

Desk
By Desk November 21, 2020 21:38

Ja si Zaev planifikon të legalizojë 1.5 deri në 2 miliardë euro

Në intervistën e djeshme me Deutsche Welle, Kryeministri foli gjithashtu se si shteti planifikon të legalizojë 1.5 deri në dy miliardë euro. Kjo deri më tani ka shkaktuar shumë polemika në publik, përcjell FLAKA.

“Shumë vende ofrojnë një mundësi të tillë”, tha Zaev.

“Është vlerësuar se midis 1.5 dhe 2 miliardë euro qëndrojnë të papërdorura në kasafortat e bankave, nën parket, në tavane, nën jastëkë, në shtëpi, kudo, është një potencial i pashfrytëzuar i shtetit”, tha kryeministri.

Mundësia do të zbatohet për të gjithë, përveç atyre që janë objekt i ndjekjes penale ose janë në procedura gjyqësore, dhe nëse konfirmohet se paratë vijnë nga krimet. Pra, procesi do të zhvillohet sipas standardeve evropiane.

“Qëllimi është të paguash 10 përqind taksë dhe të investosh paratë brenda dy vjetësh, ose në mënyrë alternative të blesh një makinë, një apartament, aksione nga ndërmarrjet, të investosh në një ambient biznesi, ose, ndryshe, një lidhje qeveritare me normë interesi zero. Në atë rast, ata nuk do të paguajnë 10% taksë, por do të humbin nëse dëshirojnë t’i mbledhin ato bono menjëherë”, shpjegon Zaev. FLAKA

 

Desk
By Desk November 21, 2020 21:38