Janeva: Shohim se Gruevski bën jetë të rehatshme në Budapest, do të hetojmë kush e financon!

Desk
By Desk 6 Prill, 2019 20:19

Prokuroria Publike Speciale (PPS) ka nisur para-hetim për ish-kryeministrit Nikolla Gruevski, e cila synon të shqyrtojë pasurinë dhe financat e tij, tha prokurorja Katica Janeva në një intervistë për “Nezavisen”. Ajo përsëriti edhe një herë se ajo që Gruevski kishte ikur nuk ishte faji i PSP-së, përcjell FLAKA.

“Pas shpalljes së aktgjykimit, prokuroria nuk ka autorizim në pjesën se si do të sigurohet një person derisa të shkojë për të vuajtur dënimin e tij. Ne disa herë kërkuam paraburgim për të, por gjykata nuk e specifikoi atë. Ai u sigurua me masa të tjera që ai i respektoi gjatë kohës që ishte në Maqedoni. Unë nuk gjej ndonjë faj në PSP, për mua, ose për prokurorët e mi. Por nuk kemi përfunduar me hetimin e Nikolla Gruevskit në pjesën e aseteve. Pas të gjitha deklaratave dhe fotove të publikuara në publik, ne shohim se ai jeton një jetë të rehatshme në një vend të huaj. Ne synojmë, përveç hetimit financiar që çon në Gruevskin si pretekst, të kërkojë ndihmë ndërkombëtare dhe të shohë se cilat janë burimet e parave që mbështesin Nikolla Gruevskin në atë vend të huaj. Por për këtë ne duhet të miratojmë ligjin për ndjekjen publike”, thotë Janeva.

Në pyetjen se çfarë lloj hetimi financiar po kryhet tani për Gruevskin, ajo thotë:

“Për Gruevskin ka lëndë në të cilat ai duhet të paguajë nga shpenzimet e tij personale të pronës dhe të kompensojë dëmet dhe detyrimet e tjera financiare në lidhje me lëndët. PSP, për të ngrirë një pjesë të pronës për një periudhë të caktuar kohore, po kryen një hetim financiar, jo vetëm për Gruevskin, por për çdo person të dyshuar nga PSP. Siç e dini, ai ka marrë rreth 120,000 euro nga faturat e tij, ne e dimë se çfarë pasurie tjetër ka. Tani duam të përcaktojmë se nga cilat para dhe kush financon qëndrimin e tij në Budapest për të ditur nëse ato burime të parave janë fondet e tij personale apo të tjera”, thotë Janeva. FLAKA

Desk
By Desk 6 Prill, 2019 20:19