Johnson dhe Trump diskutojnë rreth luftës kundër koronavirusit

Desk
By Desk April 21, 2020 21:57

Johnson dhe Trump diskutojnë rreth luftës kundër koronavirusit

Kryeministri britanik, Boris Johnson ka biseduar përmes telefonit me presidentin amerikan, Donald Trump, teksa vazhdon trajtimin e tij kundër koronavirusit.

Johnson, që aktualisht gjendet në rezidencën e tij shtetërore, pritet që të flasë edhe me Mbretëreshëm Elizabeta II më vonë gjatë kësaj jave.

Zëdhënësit qeveritarë kanë thënë se kryeministri britanik aktualisht nuk është duke marrë pjesë në procedura zyrtare të qeverisë, mirëpo është duke pranuar përditësimet e fundit nga zyrtarë të lartë.

Ai është cituar ta ketë falënderuar Trumpin për urimet që i ka bërë derisa ai nuk ka qenë mirë me shëndet.

Sipas njoftimeve, të dy zyrtarët është thënë të kenë diskutuar bashkëpunimin Britani- Shtetet e Bashkuara, në luftën kundër pandemisë me koronavirus, dhe kanë arritur pajtueshmëri për “përgjigjen e koordinuar ndërkombëtare”.

Si pasojë e koronavirusit të ri, në gjithë botën janë infektuar gati 2.5 milionë persona, ndërkohë që mbi 170,000 pacientë kanë vdekur.

Desk
By Desk April 21, 2020 21:57