Jovanovska: Numri i personave të papunë në mars u rrit me 2,000

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka April 8, 2020 22:39

Jovanovska: Numri i personave të papunë në mars u rrit me 2,000

Shpalljet në Agjencionin për Punësim nuk nënkuptojnë ndërprerjen e punësimit të personave, tha drejtoresha Biljana Jovanovska në Top Tema në Tv Telma. Lidhur me turmat para institucionit, ajo sqaroi se nuk ka ndryshime drastike në aplikimet dhe pushimet e bëra nga punëdhënësit në krahasim me vitin e kaluar. Sipas saj, numri i të papunëve për muajin Mars është rritur me 1.900-2,000 persona, përcjell FLAKA.

“Agjensia u ofron një shërbim punëdhënësve për të kryer aplikimin dhe çregjistrimin nga sigurimi i detyrueshëm shoqëror, që do të thotë se personat mund të regjistrohen për sigurime shoqërore, por gjithashtu mund të çregjistrohen. I njëjti person mund të regjistrohet gjatë muajit dhe të raportohet ditën tjetër. Shpalosja si proces regjistrohet edhe kur bëhet fjalë për pushim ose pushim të papaguar nga puna”, shpjegoi Jovanovska.

Ajo informoi se të papunët me një dekret qeveritar gjatë gjendjes së jashtëzakonshme nuk kanë pse të aplikojnë, sepse sistemi i justifikon ata dhe ata mbrohen. FLAKA

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka April 8, 2020 22:39