Joveski: Prokurori publik nuk e ka vendin në debate politike

Joveski: Prokurori publik nuk e ka vendin në debate politike

Pozicioni i prokurorit publik nuk është të marrë pjesë në diskutimet politike për miratimin e Ligjit për Prokurorinë publik, thotë prokurori i shtetit Ljubomir Joveski, përcjell FLAKA.

“Nëse hapet seanca ekspertimi për projektligjin për Prokurorinë Publike, nëse jam i ftuar do të marr pjesë në seancë dhe do të shpreh mendimin tim të ekspertit të ngritur gjatë punës time në gjyqësor dhe prokurori. Në pjesën e diskutimeve politike në procedurën e miratimit të Ligjit, Prokurori Publik i Republikës së Maqedonisë së Veriut nuk lejohet të marrë pjesë në seanca të tilla”, tha Joveski.

Më herët, Ministrja Deskovska kundërshtoi si të papranueshme kërkesën e VMRO-DPMNE për të marrë pjesë në takime dhe prokurori publik. Ajo tha se Jovski do të ftohej vetëm në një seancë dëgjimore publike. FLAKA

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka 24 Janar, 2020 21:24

© FLAKA.COM.MK - Derisa keni vendosur të merrni përmbajtje nga kjo faqe, në tërësi pajtoheni me kushtet e përdorimit.