Ka filluar gjykimi për dy dhnuesit që rrahën dhe fyen një vajzë në Shtip

Desk
By Desk April 28, 2020 21:39

Ka filluar gjykimi për dy dhnuesit që rrahën dhe fyen një vajzë në Shtip

Dhunuesit që fyen dhe rrahën një vajzë në hyrje të një ndërtese në Shtip, u deklaruan fajtorë. Në seancën e sotme kryesore në Gjykatën Themelore në Shtip, ata u penduan për atë që bënë dhe sipas avokatit të tyre, ata janë të vetëdijshëm për pasojat e veprës së tyre, përcjell FLAKA.

Në rrëfim, ata pretenduan se ishte një keqkuptim që përfundoi me dhunë. Aktgjykimi do të dihet brenda dy ditësh.

Sipas avokatit të tyre, Valentin Zafirov, rrëfimi është një rrethanë lehtësuese dhe gjykata nuk duhet të heqë dorë nga presioni publik.

Përfaqësuesi ligjor i vajzës së sulmuar gjithashtu mori pjesë në seancë. Ajo beson se pranimi i fajit nuk duhet të jetë një rrethanë lehtësuese në përcaktimin e masës së dënimit sepse vajza është e stigmatizuar dhe e traumatizuar, dhe një ekip profesional punon me të për t’u marrë me pasojat e dhunës.

Të dy sulmuesit u identifikuan pas pamjeve të ngacmimit ndodhur në janar të shfaqura në mediat sociale në fillim të këtij muaji.

Inçizimi shkaktoi një revoltë të madhe në publik dhe në rrjetet sociale dhe u kërkua dënimi më i lartë për dy autorët. Dënimi maksimal për krimin në fjalë është pesë vjet burg. FLAKA

Desk
By Desk April 28, 2020 21:39