Ka pritur me ditë të tëra rezutatet, nuk dihet nëse ka qenë i izoluar banori pozitiv me Covid 19 në Manastir

Desk
By Desk April 16, 2020 22:00

Ka pritur me ditë të tëra rezutatet, nuk dihet nëse ka qenë i izoluar banori pozitiv me Covid 19 në Manastir

Frikë te banorët e Manastirit, revoltë mes punonjësve shëndetësorë nga spitali i Manastirit pasi një pacient me simptoma të koronavirusit qëndroi për katër ditë, së pari në psikologji dhe më pas në repartin intensiv. Ai priti katër ditë për rezultatin e testit që mbërriti mbrëmë dhe i cili tregoi se pacienti ishte pozitiv me Covid 19, përcjell FLAKA.

Njëri prej mjekëve nga reparti alarmoi për rastin, duke akuzuar si stafin, ashtu edhe pacientët se ishin në rrezik.

“Kemi pritur katër ditë për rezultate për një pacient të shtruar në repartin intensiv, në mënyrë që në këto orë të vona të kuptoj se ai është pozitiv me Covid-19? Unë nuk do ta pranoj dhe pranoj këtë shaka. Mos ngurroni të më ndëshkoni aq sa dëshironi, por jo të jeni në gjendje t’i ndryshoni ato menjëherë. Ndiej zemërim të tillë dhe revoltë sa nuk mund të përshkruhet. Nuk jam i kënaqur nga duartrokitjet dhe nuk kam nevojë ta ushqej egon time, kërkova të drejtohem nga rregullat dhe të mbrohemi në çdo mënyrë. Për një muaj të tërë theksova se ne nuk ishim në nivelin dhe këtu është ajo për të cilën kisha frikë. Ne dështuam dhe unë jam duke kërkuar një përgjigje për këtë”, shkroi Dr. Bobi Trajkovski, internist në spital, në profilin e tij të FB.

Doktoresha Ollga Llozanovska kërkon që ambientet të dezinfektohen menjëherë dhe të testohen të gjithë ata që kishin kontakte me pacientin.

“Sepse është më se e qartë se ju nuk dihet sesi të trajtohet situata, një këshillë. Klasifikimi i brendshëm për dezinfektimin dhe kuarcin me llambën UV. Gjysma e parë e kolegëve dhe pjesa tjetër e stafit mjekësor të jenë në izolim me familjet e tyre! Për të kryer teste për të gjithë ata që ishin në kontakt me pacientin pas një studimi të kryer më parë epidemiologjik. Pacientët nga reparti duhet të transferohen në një repart tjetër ku do të monitorohet gjendja e tyre shëndetësore. Më në fund, për të siguruar pajisje adekuate mbrojtëse për personelin shëndetësor”, shkruan Dr Llozanovska.

Drejtoresha aktuale e spitalit, Biljana Gagaçovska, e vlerëson revoltën midis mjekëve si përhapje të dezinformatave dhe panik të panevojshëm.

Drejtoresha pretendon se spitali ka pajisje të plota mbrojtëse në përputhje me protokollet dhe nivelet e ekspozimit. Për të njëjtën pajisje, është dërguar një urdhër për të gjithë personelin mjekësor që nëse nuk përdoret siç duhet ose përdoret tepër, do të ketë dënimet. FLAKA

Desk
By Desk April 16, 2020 22:00