Kajçev: Një koleg nga pala maqedonase tha se nëse ai njofton se Dellçev është bullgar, do të varej në shtyllë

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka October 17, 2020 21:33

Kajçev: Një koleg nga pala maqedonase tha se nëse ai njofton se Dellçev është bullgar, do të varej në shtyllë

Takimi i Komisionit të Përbashkët përfundoi me përparim minimal, është reflektimi i Bullgarisë pas kthimit të anëtarëve nga pala Bullgare në Komision. Identiteti i Goce Dellçev mbetet një pengesë kryesore, dhe nga pothuajse 14 pika, historianët kanë konsideruar vetëm disa në dy ditë, përcjell FLAKA.

Anëtari i komisionit nga pala bullgare, Naum Kajçev, gjithashtu mendon se nuk ka pasur pothuajse asnjë përparim. Ai u tha mediave bullgare, siç raportohet nga televizioni Kanal 5, se përveç atyre ekzistuese, u shfaqën keqkuptime shtesë në takime, dhe ai sheh një problem në pritjet nga ato takime.

Kur u pyet nga një gazetar bullgar nëse pala bullgare u imponon diçka qytetarëve këtu që ata nuk mund ose nuk duan ta pranojnë, Kajçev thotë se ekziston një mendim dhe logjikë e tillë.

“Ekziston një mendim i kolegëve maqedonas se ata duhet të udhëhiqen nga pritjet e shoqërisë. Ose, siç tha një koleg – nëse unë njoftoj se Goce Dellçev ishte një bullgar, unë do të varesha në shtyllën e parë të rrugës”, tha Kajçev. FLAKA

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka October 17, 2020 21:33