Kaleska: Opinioni i Venecias të merret në konsideratë në gjyqësor

Desk
By Desk 12 Dhjetor, 2019 21:51

Kaleska: Opinioni i Venecias të merret në konsideratë në gjyqësor

Komisioni i Venecias nuk thotë në mendimin e tij se procedura për miratimin e Ligjit për përdorimin e gjuhëve është në kundërshtim me KUshtetutën dhe Rregulloren e Procedurës, tha ligjvënësja e LSDM-së, Snezhana Kaleska Vançeva në emisionin “Rruga drejtë” në Alsat. Sipas saj, është hipokrite që VMRO-DPMNE të flasë tani për ligjin, sepse në vend që të paraqesin ndryshime në Parlament dhe Komisionin e Venecias, ata janë tërhequr nga procedura, përcjell FLAKA.

“Opinioni i Komisionit të Venecias nuk thotë se Ligji për përdorimin e gjuhëve është në kundërshtim me Kushtetutën dhe standardet evropiane. Përkundrazi, krijon vullnetin e shtetit për të shkuar përtej standardeve evropiane për përdorimin e gjuhëve. Vërejtjet duhet të merren parasysh, veçanërisht për çështjet gjyqësore. Tashmë është treguar se mund të ketë probleme serioze që ndikojnë në efikasitetin e procesit gjyqësor. Ne kemi parë abuzime nga ish-kryetari i VMRO-DPMNE. Ai tashmë ka punësuar një avokat me kombësi shqiptare, i cili ka kërkuar që të gjitha materialet të përkthehen në shqip. Në këtë mënyrë ai u përpoq ta largonte procedurën gjyqësore. Venediku thotë se ligji kërkon shumë burime dhe ne duhet të mendojmë për ripërcaktimin e tij në fushën e drejtësisë”, tha Kalevska-Vançeva. FLAKA

Desk
By Desk 12 Dhjetor, 2019 21:51