Kandidatët për president të shtetit premtojnë zvogëlim të privilegjeve

Desk
By Desk 4 Prill, 2019 22:30

Kandidatët për president të shtetit premtojnë zvogëlim të privilegjeve

Të tre kandidatët për president të shtetit Gordana Siljanovska Davkova, Stevo Pendarovski dhe Blerim Rekka do të betohen për heqjen e privilegjeve të presidentit të shtetit dhe për kapërcim të ndarjeve dhe partizimit të shoqërisë nëse zgjidhen për president, përcjell FLAKA.

Reka në debatin e parë të televiziv në Tv Telma tha se priste që maqedonasit të votonin për të, dhe Siljanovska Davkova vuri në dukje se nuk votojnë partitë në zgjedhje, por qytetarët do t’i përfaqësonin të gjithë dhe e konsideronin këtë si një garanci reale të pajtimit. Pendarovski megjithatë beson se mbështetja që ka nga një numër i madh qytetarësh i jep atij legjitimitetin për të kërkuar një përpjekje për të reduktuar ndasitë dhe njofton se në vend të takimeve liderësh, ai do të krijojë një forum për dialogun jo partiak në kabinetin presidencial për të gjitha pikat e dhimbshme ku do të marrin pjesë të gjithë qytetarët.

Reka vuri në dukje se do të mbyllte vilën presidenciale në Vodno nëse ai do të zgjidhej president dhe do të transferonte paratë për mirëmbajtjen e saj në klinikat ambulatore, kopshte dhe shkolla, për të ngritur një trup këshillues nga të gjitha komunitetet në vend që do të monitorojnë të gjitha ndodhit mujore në shtet. Siljanovska Davkova do t’i kërkojë ligjvënësve ndryshimin e vendimeve të ligjit mbi privilegjet e presidentit të vendit dhe në të gjitha organet me kompetenca do të rrethojë me njerëz të aftë dhe ekspertë dhe do të realizonte moton – drejtësi, ligj dhe moral.

Pendarovski tha se ai do të reduktonte privilegjet e Presidentit në një maksimum që nuk korrespondon me burimet modeste të vendit, të tilla si siguria, dhe do të thërrasë të gjithë punonjësit në kabinet në ditën e parë dhe do u thotë atyre se ndërsa është ai në atë detyrë nuk do të ketë asnjë revanshizëm partiak.

Ata dhanë qendrimet e tyre edhe rreth euro-integrimeve të vendit.

Siljanovska Davkova dhe Reka janë skeptikë rreth marrjes së datës për bisedimet e anëtarësimit në BE në qershor të këtij viti, Pendarovski beson se të gjitha sinjalet për këtë pikë janë pozitive dhe janë në atë drejtim. FLAKA

Desk
By Desk 4 Prill, 2019 22:30