Kanye West paditet nga “Gap” me afro dy milionë euro

Drin Zenku
By Drin Zenku 24 Maj, 2023 15:24

Kanye West paditet nga “Gap” me afro dy milionë euro

“Gap” po kërkon mbi dy milionë dollarë (1.8 milionë euro) nga Kanye West në mënyrë që të mbulojë kostot që mund të pësojnë në një proces gjyqësor që i akuzon ata se kanë modifikuar një dyqan me qira të Yeezy pa leje.

Gjigandi i shitjes me pakicë është paditur nga kompania komerciale e pasurive të paluajtshme, Art City Center, e cila zotëron ndërtesën e vendosur në qendër të Los Angelesit, për gjoja se ka bërë ndryshime ‘të shumta, domethënëse, të pamiratuara’.

“Gap” e dha pronën me qira nga prilli 2021 deri në shtator 2022 – që është kur West ndërpreu papritmas partneritetin e tij me markën – dhe pagoi mbi 104,000 dollarë(96.4 mijë euro) qira në muaj.

Si pjesë e marrëveshjes së tyre, “Gap” nuk u lejua të modifikonte ndërtesën pa kërkuar miratimin nga kompania, shkruan DailyMail.

Në një padi të paraqitur në tetor 2022, Art City Center kërkoi që “Gap” t’i dorëzonte 1.5 milion dollarë (1.3 milion euro) për të rivendosur vendin.

Por marka e veshjeve këmbëngul se të gjitha ndryshimet u bënë nga West pa miratimin e tyre dhe ngriti një padi të veçantë në prill kundër reperit për të mbuluar çdo dëmtim të mundshëm si dhe tarifat e avokatëve.

“Gap” pretendon se kontrata e tyre me West thotë se ata nuk do të mbahen përgjegjës për “asnjë pretendim të ngritur për shkak të veprimeve ose mosveprimeve të Yeezy”.

“Kryerja e punës jo vetëm që ka shkelur Marrëveshjen Strategjike, por mënyra e përgatitjes dhe kryerjes së punës ka shkaktuar nevojën për riparime dhe restaurim të pretenduara në ankesë”, thuhet në dosjen e gjykatës.

West nënshkroi një kontratë 10-vjeçare me “Gap” në 2020, por e shkëputi partneritetin e tyre në fund të vitit të kaluar, duke pretenduar se marka shkeli marrëveshjen e tyre duke mos lëshuar veshje siç ishte planifikuar ose duke hapur dyqane.

Menjëherë pas kësaj, mallrat e “Yeezy Gap” u tërhoqën nga raftet dhe në internet.

Drin Zenku
By Drin Zenku 24 Maj, 2023 15:24