Kasami: SHBA përkrah koalicioni parazgjedhor mes LSDM dhe Besës

Linda Limani
By Linda Limani March 7, 2020 13:09

Kasami: SHBA përkrah koalicioni parazgjedhor mes LSDM dhe Besës

Kreu i Lëvizjes Besa, Bilal Kasami, i cili po vizitoi Uashingtonin, tha se zyrtarë të lartë amerikanë që ai u takua mirëpritën vendimin e liderëve të LSDM-së dhe Besës për të kandiduar bashkë për zgjedhje, pasi qytetarët thanë se do të marrin udhëheqës që do të punojë për interesat e tyre dhe interesat e shtetit, në mënyrë që Maqedonia të bëhet anëtare e plotë e BE-së, sapo pret të bëhet anëtare e NATO-s.

Kasami u takua me zyrtarë të lartë të Kongresit dhe Departamentit të Shtetit, duke përfshirë këtu edhe Philip Reeker, Zëvendës Ndihmës Sekretarin e Shtetit për Evropën dhe Euroazinë.

Besa dhe LSDM së fundmi nënshkruan marrëveshje për një koalicion të përbashkët parazgjedhor, i cili është koalicioni i parë i tillë për zgjedhjet parlamentare midis një partie të Maqedonisë dhe partisë së bllokut shqiptar. Kasami në një intervistë për meda thotë se ky koalicion ka për detyrë të dëshmojë se Maqedonia ka aftësi të ndërtojë një shoqëri që është e barabartë për të gjithë.

Ai thotë se ishte rënë dakord në zgjedhje të kandidonin me kandidatët më të mirë që ata kanë në lëvizjen Besa dhe në një koalicion me LSDM-në.

“Nuk ishte e rëndësishme ku ai do të garonte, por me siguri si një drejtues Besa që vinte nga elektorati i zonës gjashtë, do të ishte normale për mua të drejtoja atë”, tha Kasami.

Linda Limani
By Linda Limani March 7, 2020 13:09