‘Kathimerini’ publikon tekstin e “Marrëveshjes për Maqedoninë Veriore”

‘Kathimerini’ publikon tekstin e “Marrëveshjes për Maqedoninë Veriore”

Gazeta greke ‘Kathimerini’ publikoi dokumentin, për të cilin thotë se është verzioni zyrtar i marrëveshjes mes Greqisë dhe Maqedonisë për çështjen e emrit.

Në këtë tekst thuhet se emri ‘Republika Maqedonia Veriore’ do të shfrytëzohet për përdorim të përgjithshëm, gjegjësisht ‘erga omnes’, kombi është maqedonas/qytetarë të Republikës Maqedonia Veriore, ndërsa gjuha mbetet gjuha maqedonase.

Dokumenti me tekstin e Marrëveshjes për Maqedoninë e Veriut, i publikuar nga ‘Kathimerini’ që sipas këtij lajmi është shpërndarë te liderët politik të Greqisë me urdhër të kryeministrit Tsipras ka 19 faqe.

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka 13 Qershor, 2018 21:28

© FLAKA.COM.MK - Derisa keni vendosur të merrni përmbajtje nga kjo faqe, në tërësi pajtoheni me kushtet e përdorimit.