Katica Janeva mbahet në spital – vetë do të paguaj harxhimet

Katica Janeva mbahet në spital – vetë do të paguaj harxhimet

Ish-Prokurorja Speciale Katica Janeva po mbahet sot në Klinikën “Zhan Mitrev” për ndjekje të mëtutjeshme, si paciente në gjendje të dyshuar para-infarkt, tha avokatja e saj Irena Fërçkoska, përcjell FLAKA.

Problemet shëndetësore të Janevës, thotë mbrojtja dhe disa ish kolegë prokurorë nga PSP, që Janeva i ka pasur nga e kalauar, pasi në punë kanë parë se i përkeqësohet gjendja shëndetësore për shkak të shtypjesë së lartë të gajkut. Ajo ka pasur edhe një intervenim derisa ka qenë Prokurore Speciale, merr vesh “SDKMK”.

Janeva nuk po mbahet në repartin e Hagës në burgun Shutka, por është në një qeli të zakonshme me një tjetër të arrestuar, por mbrojtja thotë se ajo nuk u ankua për kushtet në të cilat po qëndronte në burgun Shutka.

Janeva është dërguar në klinikën private “Zhan Mitrev” sipas zgjedhjes së saj nga familja e saj dhe do të qëndrojë atje për disa ditë.

Shpenzimet për trajtimin e të arrestuarve në klinika private përballohen nga personi i dyshuar ose i akuzuar, e cila nuk është i bartur nga Zyra e Sanksioneve ose autoritetet e burgut.

Janeva më parë kishte marrë trajtimin e duhur në klinikën e burgut, dhe sot e kishte ekzaminimin e saj të parë jashtë burgut.

Më parë, mbrojtja e Janeva kishte kërkuar që paraburgimi i saj të zëvendësohej me arrest shtëpiak, por gjykata e refuzoi kërkesën.

Janeva akuzohet në aferën “Reket” dhe po mbahet në paraburgim në burgun e Shkupit. FLAKA

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka 10 Tetor, 2019 22:39

© FLAKA.COM.MK - Derisa keni vendosur të merrni përmbajtje nga kjo faqe, në tërësi pajtoheni me kushtet e përdorimit.