Këshilli i Sigurimit i OKB-së mblidhet sot për luftën në Ukrainë

Redaksia
By Redaksia 17 Mars, 2022 08:50

Këshilli i Sigurimit i OKB-së mblidhet sot për luftën në Ukrainë

Një takim urgjent i Këshillit të Sigurimit të Kombeve të Bashkuara do të zhvillohet të enjten, për të diskutuar përshkallëzimin e krizës humanitare në Ukrainë.

Shtetet e Bashkuara, Britania, Franca, Irlanda, Norvegjia dhe Shqipëria, është raportuar se kanë bërë thirrje për takim, pas rritjes së bombardimeve në zonat e civilëve në ditët e fundit.

Shtetet e Bashkuara, Mbretëria e Bashkuar dhe Franca janë vende anëtare të Këshillit, bashkë me Rusinë dhe Kinën.

Sipas OKB-së, mbi 3 milionë njerëz kanë ikur nga Ukraina prej shpërthimit të luftës më 24 shkurt.

Redaksia
By Redaksia 17 Mars, 2022 08:50