Kina është e para që lëshon me sukses një satelit për të testuar një rrjet 6G

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 9 Shkurt, 2024 22:45

Kina është e para që lëshon me sukses një satelit për të testuar një rrjet 6G

Kompania më e madhe në botë e telekomunikacionit celular, China Mobile, ishte e para në botë që lëshoi ​​me sukses satelitin e parë për të testuar një rrjet 6G.

Kina ka bërë kështu një moment historik në përpjekjet e saj për të eksploruar hapësirën e integruar dhe teknologjinë e komunikimit tokësor. Sateliti u lëshua në 3 shkurt së bashku me një satelit tjetër për rrjetin 5G.

Sateliti testues i rrjetit 6G u zhvillua bashkërisht nga China Mobile dhe Akademia e Inovacionit Microsatellite e Akademisë Kineze të Shkencave. Sistemi ka harduer dhe softuer të rritur në shtëpi dhe një sistem menaxhimi autonom dhe të automatizuar.

Në orbitë në një lartësi prej gati 500 km, ai sjell avantazhe si vonesë e ulët dhe shpejtësi të lartë të transferimit të të dhënave në krahasim me satelitët që janë në një lartësi prej 36,000 km.

Satelitët me orbitë të ulët mund të adresojnë mungesën e mbulimit të sinjalit të telekomit të rrjeteve celulare tokësore, duke ofruar shërbime të internetit satelitore në mbarë botën.

China Mobile tha se planifikon të kryejë eksperimente, duke përshpejtuar integrimin dhe zhvillimin e industrisë së teknologjisë nga hapësira në tokë, raporton China Daily.

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 9 Shkurt, 2024 22:45

Marketing Politik - Çmimore

Presidenciale | Parlamentare