KJO DO TË VLEJË EDHE PËR MAQEDONINË: BE-ja do të tarifojë hyrjen për banorët nga vendet e treta

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 4 Gusht, 2022 22:42

KJO DO TË VLEJË EDHE PËR MAQEDONINË: BE-ja do të tarifojë hyrjen për banorët nga vendet e treta

Nga viti 2023, Bashkimi Evropian (BE) do të paguajë tarifa të hyrjes për banorët nga vendet e treta, dhe kjo do të vlejë edhe për Maqedoninë, përcjell FLAKA.

Siç njoftoi BE-ja, vendosja e të ashtuquajturit sistemi ETIAS u shty dje, që nënkupton se banorët që vijnë në BE nga vendet e treta do të duhet të paguajnë shtatë euro për person për hyrje. Kjo leje do të jetë e vlefshme për tre vjet dhe do të jetë e mundur të vizitohet secili nga 26 vendet anëtare të Shengenit.

Tarifa do të paguhet përmes faqeve të veçanta të internetit ose një aplikacioni dhe vetë procedura duhet të zgjasë deri në katër javë, shkruan “Schengen Visa Info”.

Ekuivalenti i sistemit ESTA të SHBA-së do të hynte në fuqi nga maji 2023, por aplikimi i tij është shtyrë për në nëntor, pas së cilës të gjithë vizitorët e moshës 18 deri në 70 vjeç që mbërrijnë në BE nga jashtë do të duhet të aplikojnë për qëndrim brenda Shengenit dhe paguajnë atë. Ky kusht do të vlejë për të gjithë vizitorët britanikë dhe amerikanë, por edhe për qytetarët nga Maqedonia, Serbia dhe Bosnja e Hercegovina. FLAKA

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 4 Gusht, 2022 22:42