Kjo është kafsha më e vjetër në botë

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 6 Dhjetor, 2023 20:12

Kjo është kafsha më e vjetër në botë

Një breshkë gjigante, e quajtur Xhonatan, mendohet të jetë 191 vjeçe, duke u bërë kafsha më e vjetër në tokë.

Breshka ka lindur në vitin 1832. Xhonatan është zhvendosur në ishullin Helena, aty ku vlerësohet si një thesar kombëtar. Aktualisht, breshka është e verbër dhe pa shqisën e nuhatjes. Breshka ushqehet një herë në javë me fruta e perime, duke plotësuar të gjitha kaloritë, vitaminat dhe mineralet e nevojshme. Ajo i kalon ditët duke lëvizur në terrenin që e ka kthyer në shtëpi prej dekadash. Breshka Xhonatan ka hyrë në librin Guines në vitin 2022, për jetëgjatësinë e saj. /Alsat.mk

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 6 Dhjetor, 2023 20:12

Marketing Politik - Çmimore

Presidenciale | Parlamentare